Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ατάκα της Προεκλογικής Περιόδου


Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Μπορεί η προεκλογική περίοδος να άρχισε και επίσημα χθες, όμως η καλύτερη ατάκα της προεκλογικής περιόδου, ως τώρα αν θέλουμε να ακριβολογούμε, μας έρχεται από την προγφούμενη εβδομάδα και ανήκει στη ΝΔ και στον Σωτήρη Χατζηγάκη.

Τι είπε λοιπόν ο Θεσσαλός γητευτής των τρακτέρ και τέως κλειδοκράτωρ της Ελληνικής δικαιοσύνης;

«Οι αντίπαλοι μας δεν είναι καλύτεροι από εμάς». Τρομερή και εξόχως πολιτική διατύπωση.

Την κατανοώ, προσπάθησε ο πρώην Υπουργός να μιλήσει στο καταρακωθέν ηθικό και στο θυμικό του μέσου Νεοδημοκράτη που παλινωδούσε μεταξύ εκλογών και μη εκλογών.

Είπε λοιπόν να κάνει μία ακόμη υπόμνηση στον λαϊκίστικο μικροαστισμό της ταβέρνας και του γηπέδου, σήμα κατατεθέν του πολιτικού προσανατολισμού του Πρωθυπουργού.

Μίλησε σαν τον προπονητή ή τον παράγοντα Ελληνικής ομάδας στο Champions League: «11 και αυτοί 11 και εμείς», «τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα», «η καρδιά και η ψυχή του Έλληνα», «θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο» κτλ. Αυτό μου θύμισε ο κύριος Χατζηγάκης.

Μόνο που μπορεί τα μπάτζετ να μην παίζουν μπάλα, αλλά οι πολιτικές προτάσεις πρέπει και μπορούν να αναδείξουν Κυβερνήσεις.

Και εγώ που νόμιζα πως το διακύβευμα είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες και ποιος θα καλεστεί να δώσει προοπτική, όραμα, πολιτικές και λύσεις.

Άντε καλέ, ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον μετράει, στην τελική κύριε Χατζηγάκη μου τι λέτε; Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία δεν προλαβαίνουμε να περάσουμε μία πράξη νόμου η Κυβέρνηση να αναδεικνύεται με το στρίψιμο του κέρματος;

Τι καλύτερος, τι τυχερότερος… πολιτικά τα επιχειρήματα και η προεκλογική περίοδος έχει ακόμη δρόμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: