Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Τώρα ή ποτέ για τον Παπανδρέου...


Θα καταφέρει να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ; Ή θα τον ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ; Ο ρόλος του στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και η κρίσιμη Β' Αθηνών με τον επίδοξο τηλεαστέρα

.
Από τον Χρήστο Λουτράδη
.
Ίσως η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά για τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι αυτή που διανύουμε και ολοκληρώνεται το σαββατοκύριακο με την παρουσία του Παπανδρέου στην ΔΕΘ.
Είναι η εβδομάδα που απαιτείται επιτέλους το ΠΑΣΟΚ να παρουσίασει ενα ολοκληρώμενο σχέδιο εξόδου απο την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Η εβδομάδα που ο ίδιος ο Παπανδρέου θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει αποβάλλει απο τον λόγο του ΠΑΣΟΚ τον τριτοκοσμικό λαικισμο που κυριαρχούσε τις προηγούμενες δεκαετίες . Ένας τριτοκοσμικός Λαικισμός που επέβαλλε στον εκάστοτε πρόεδρο του κινήματος να προσκυνάει τις κενολογίες των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών που αμομυζούν τον κρατικό κορβανά επιβάλλοντας την ανικανότητα τους.
Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο στοίχημα του Παπανδρέου να αποδέιξει ότι...

ειναι περισσότερο Παπανδρέου και λιγότερο ΠΑΣΟΚ. Να αποδείξει ότι στην ζυγαρία της επόμενης κυβέρνησης οι ακραίες φωνές που επέβαλλαν στο ΠΑΣΟΚ και στην Κοινωνία συμπεριφορές υποκριτικές αλλά και ποινικά κολάσιμες θα αποτελούν παρελθόν.
Οι τελευταίες αποκαλύψεις γύρω απο επίδοξους υποψηφίους στην Β Αθηνών που έκαναν καρίερα ''πανεπιστημιακή'' πάνω σε ανύπαρκτα ακαδημαικά ζητήματα και καρίερα πάνω σε λαικιστικές υστερίες πέρι εργασιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: