Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ψαλίδισε τον Αλέξη... και αποχώρησε Ψυχρολουσία στην Κουμουνδούρου που έμαθε από τα ραδιόφωνα την απόφαση Αλαβάνου

Είναι φανερό  ότι δεν  συμφωνούν  ούτε στην  ώρα...
Ψυχρολουσία προκάλεσε στον Συνασπισμό η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων, ο μέχρι χθες πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, εξέλιξη για την οποία η Κουμουνδούρου ενημερώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Προηγουμένως ο κ. Αλαβάνος είχε κοινοποιήσει την απόφασή του σε κάποιους στενούς συνεργάτες του, κυρίως από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος το τελευταίο διάστημα αποτελούσε τον αποκλειστικό συνδετικό του κρίκο με τον Συνασπισμό.

«Βγήκε από το κάδρο»
Στην Κουμουνδούρου, χθες, προσπαθούσαν να δείξουν έκπληξη για την απόσυρση του Αλέκου Αλαβάνου και να υποβαθμίσουν το γεγονός, ωστόσο οι περισσότεροι ανέμεναν τη συγκεκριμένη εξέλιξη μετά και την οριστικοποίηση της απόφασης να κατέβει συλλογική ηγεσία επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα.

Παράγοντες του ΣΥΝ έλεγαν χθες πως «θα ήταν καλό να βοηθούσε ο Αλέκος στον προεκλογικό αγώνα», αν και στην πράξη θεωρούν ότι με την πρωτοβουλία τους να προκρίνουν τη συλλογική ηγεσία για τις εθνικές εκλογές πέτυχαν να βγάλουν τον κ. Αλαβάνο από το ηγετικό κάδρο. Στον αντίποδα κάποιοι πιστεύουν ότι η εξέλιξη αυτή ήταν μία εξόφθαλμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλαβάνου ακριβώς γιατί αποδυνάμωσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον έθεσε ισότιμο με επικεφαλής μικρών αριστερών ομάδων. Όσοι πρεσβεύουν αυτήν τη θεωρία λένε πως «δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλαβάνος περίμενε πρώτα να θέσει εκτός τον πρόεδρο του ΣΥΝ και αμέσως μετά αποχώρησε από το προσκήνιο».

«Δεν θα μείνει ανενεργός»
Στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πάντως ότι ο κ. Αλαβάνος δεν θα παραμείνει ανενεργός πολιτικά. Πιστεύουν ότι θα παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις εξελίξεις προκειμένου σε εύλογο χρόνο που εκείνος θα επιλέξει να επανέλθει δριμύτερος είτε για να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ είτε για να συγκροτήσει δικό του κόμμα. Μία τέτοια εξέλιξη, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, συνδέεται άμεσα με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει ή όχι την είσοδό του στη Βουλή. Προκαλούνται μάλιστα φόβοι πως η αποχώρηση Αλαβάνου μπορεί και να κοστίσει εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι η παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή είχε δώσει πόντους στον ΣΥΝ και ταυτόχρονα προσείλκυε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που εάν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να του κοστίσουν και να βρεθεί εκτός Βουλής.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: