Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ



O Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη συνεχιζόμενη παραπλανητική πολιτική της κυβέρνησης για τους ημιυπαίθριους χώρους έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος –ακόμη και στην εκπνοή της θητείας της- ακολουθώντας την παραπλανητική πολιτική της συνεχίζει να παραπληροφορεί τους πολίτες σχετικά με το ζήτημα των ημιυπαίθριων χώρων.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ εφηύρε εν προκειμένω την έννοια της ‘τακτοποίησης’, αφού δεν μπορεί να ενστερνιστεί αυτή της νομιμοποίησης. Η αποκλειθείσα «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων δεν επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα, αφού στερείται νομικού ερείσματος, αυξάνει τον Συντελεστή Δόμησης των ακινήτων και δημιουργεί προβλήματα μεταξύ των συνιδιοκτητών. Η υπάρχουσα νομολογία για τα αυθαίρετα μπορεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα.

Η Κυβέρνηση -εξαπατώντας στην ουσία τους πολίτες και καθιστώντας τους όμηρους, αφού τους καλεί να δηλώσουν με δική τους υπεύθυνη δήλωση ότι αυθαιρετούν- κάνει χρήση ενός μαζικού φαινομένου παρανομίας –με ευθύνη του κράτους- επιθυμώντας να πετύχει την εισροή πόρων στα Ταμεία. Είναι δεδομένο ότι έστω και η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην επόμενη γενιά αυθαίρετης δόμησης.

Με καθαρά εισπρακτικά και ψηφοθηρικά κριτήρια και νομικές ακροβασίες, η Κυβέρνηση προχωρά στη λεγόμενη τακτοποίηση, η οποία ούτε το πολεοδομικό ούτε το ιδιοκτησιακό ζήτημα επιλύει.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της χώρας μας δεν μπορούν να επιλυθούν με την πολιτική της πονηριάς και της αρπαχτής που επέλεξε η δεξιά κυβέρνηση. Απαιτείται σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον που ζει.

Τα εμπόδια που ορθώνει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 24 για το Περιβάλλον, όπου απαγορεύεται ρητώς η όποια επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και η καταστροφή της φύσης και του οικιστικού περιβάλλοντος είναι ανυπέρβλητα και αδιαπραγμάτευτα.

Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην υιοθέτηση νόμιμης και εφικτής λύσης στο ζήτημα των ημιυπαίθριων με γνώμονα τον πολίτη και το περιβάλλον, η οποία θα εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο αποφάσεων που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: