Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πότε θα ξυπνήσει ο κοσμάκης να τους πάρει με τις πέτρες;


Την ομοιοπαθητική επιστρατεύει ο Καραμανλής εναντίον της χρεοκοπίας: Εμμονή στην καταλήστευση των οικονομικά ασθενέστερων
Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ευρύτερη αναντιστοιχία μεταξύ υπεσχημένων και πεπραγμένων, από αυτή των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Μία από τις πιο κεντρικές διακηρύξεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ το 2004 έθετε έναν διπλό φιλόδοξο στόχο: «Στόχος μας είναι το φορολογικό σύστημα να καταστεί μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» [ref: site ΝΔ].
Όπως ακριβώς διπλός ήταν ο στόχος, έτσι διπλός είναι και ο λόγος αποτυχίας επίτευξής του. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της διακήρυξης, η ΝΔ παρέλαβε τη χώρα στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. όσον αφορά το δείκτη της ανάπτυξης (+4,85%) και την παραδίδει με αρνητικό πρόσημο. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το δεύτερο σκέλος, το περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Διότι μόνο η αποτυχία ως προς το πρώτο σκέλος μπορεί να αποδοθεί απλώς σε ανικανότητα.
Με την ανάληψη της εξουσίας, ο εκλεκτός του Καραμανλή και αποκαλούμενος από τα ΜΜΕ "τσάρος της οικονομίας", Γ. Αλογοσκούφης, έλαβε μία σειρά από φορολογικά μέτρα που κάνουν την αναφορά του προγράμματος της ΝΔ στην "κοινωνική δικαιοσύνη", να παραπέμπει σε ανοιχτή κοροϊδία. Η οικονομική ηγεσία συνειδητά και συστηματικά ευνόησε...
Η συνέχεια στο "Νουδού Λάιτ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: