Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση για τη σημερινή πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Χθες ο νομός Έβρου –με τους πολύ σημαντικούς οικότοπους- βίωσε για πρώτη φορά μια μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά. Ο ουρανός πάνω από τον νότιο Έβρο μαύρισε και στάχτες έφταναν σε μεγάλη απόσταση από την εστία της φωτιάς, στην Αλεξανδρούπολη, την Μάκρη και τα Δίκκελα.
Λίγες μόνο μέρες μετά την καταστροφική πύρινη λαίλαπα που αποτέφρωσε εκατοντάδες στρέμματα γης στην Αττική, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια νέα μεγάλη φωτιά στην πανέμορφη δασική έκταση βορειοανατολικά του Δωρικού και Αετοχωρίου στην περιοχή του Έβρου.
Η ανοργανωσιά και η έλλειψη επαρκών μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών συνεχίζεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ελικόπτερο που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη δεν πέταξε λόγω βλάβης, η πρώτη εναέρια βοήθεια έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, τα δε αεροπλάνα αναγκάστηκαν να κάνουν μερικές ρίψεις και να σταματήσουν, αφού -κατά πληροφορίες- δεν υπήρχε δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα.
Η κρατική μηχανή φανερά απροετοίμαστη χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, επί της ουσίας παραλυμένη –ως συνήθως ή και χειρότερα με το πρόσχημα των επικείμενων εκλογών- στάθηκε ανήμπορη και πάλι να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει έγκαιρα τη φωτιά. Προφανώς η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα και από την πύρινη κόλαση της Αττικής.
Η απελθούσα Κυβέρνηση καταρρέει μέρα με τη μέρα αφήνοντας πίσω της στάχτες. Κατέρρευσε μπρος στην αδυναμία της να διαχειριστεί τα κοινά και στην έλλειψη ευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ πρεσβεύει πρώτα και πάνω από όλα την προστασία των κοινών αγαθών, δίνοντας προτεραιότητα στο δημόσιο, παρά στο ιδιωτικό συμφέρον, στο σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την προστασία του δασικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος. Η πολιτική βούληση και κατεύθυνση υπάρχει, σχέδιο έχουμε και φιλοδοξία μας είναι μετά τις 4 Οκτώβρη να το εφαρμόσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: