Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτη «μάχη» με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

Σε θέσης μάχης από σήμερα τα κομματικά επιτελεία καθώς αρχίζει και επισήμως η προεκλογική περίοδος με τη θυροκόλληση του Π.Δ για την διάλυση της Βουλής.

Νέα Δημοκρατία


Στον απόηχο της εμφάνισης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι η κεντρική επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ υπό τον Κ. Καραμανλή.
Ένα από τα ακανθώδη ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από τη Ρηγίλλης είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων καθώς θα κριθεί η συμμετοχή όσων είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς ή είχαν «προκαλέσει» με την συμπεριφορά τους. Βεβαίως η διαδικασία αυτή έχει διευκολυνθεί από τις μέχρι σήμερα παραιτήσεις των κυρίων Λιάπη και Βουλαγαράκη, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετά στελέχη και βουλευτές που πρέπει να κριθούν, όπως άλλωστε προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας ότι «η ώρα της κρίσης φθάνει με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων».

Στη συνέντευξη του, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία ηττηθεί στις εκλογές.

ΠΑΣΟΚ


Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει επίσης κινητικότητα για τα ψηφοδέλτια τα οποία αναμένεται να έχουν καταρτισθεί πριν από την άνοδο του Γ. Παπανδρέου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Η προσοχή εστιάζεται στη συμμετοχή ιστορικών στελεχών του κινήματος στα ψηφοδέλτια και ιδιαιτέρως του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
Σήμερα στις 13:00 ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πειραιά όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων, εμπόρους και εργαζομένους.

ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης παραχωρεί στις 12 η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την χθεσινή συμφωνία για κάθοδο στις εκλογές χωρίς αρχηγό, παραμένει βαρύ το κλίμα καθώς αναφύονται συνεχώς πρακτικά προβλήματα ιδιαιτέρως όσον αφορά την εκπροσώπηση σε ορισμένες εκδηλώσεις όπως ΔΕΘ και ντιπέιτ. Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή έγινε δεκτή από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ να μην υπάρξει αρχηγός στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να διεκδικήσουν με σταυρό προτίμησης την εισόδό τους στη Βουλή.

ΛΑΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Ο κ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με το Νομάρχη και άλλους παράγοντες, ενώ θα επισκεφθεί το απόγευμα τα περίπτερα της έκθεσης
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: