Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ...


Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας
(από το Έθνος)

Νέα στρατηγική, χωρίς εκπλήξεις τύπου ψηφοδελτίου Επικρατείας του 2004 και του 2007, με σταθερές θέσεις και με άμεση εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων που προκύπτουν ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, μετά τα παθήματα των προηγούμενων ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον Γ. Ραγκούση βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, ώστε να προλάβει να κλείσει τις λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη και εντός της εβδομάδας. Η προσπάθεια που... καταβάλλεται είναι να συνεδριάσει η επιτροπή την Τρίτη και το εθνικό συμβούλιο την Τετάρτη, γιατί από την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα.
Το μεγάλο θέμα ακούει στο όνομα του Κ. Σημίτη, ο οποίος επέστρεψε χθες το βράδυ στην Αθήνα από το Κορακοχώρι όπου βρισκόταν για τις τελευταίες ημέρες των καλοκαιρινών του διακοπών.
Ιπποκράτους και Ακαδημίας δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «η κατάληξη θα είναι θετική». «Την απόφαση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή για την Α Πειραιά θα την πάρουν από κοινού», δηλώνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν κρύβουν την προτίμησή τους να συμβεί το πρώτο. «Αν ο Γ. Παπανδρέου του το προτείνει, ακούγεται λογικό και ο πρόεδρος θα το δεχτεί», απαντούν συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού.
Από εκεί και πέρα, όσο παρατείνεται η αγωνία για τους κομμένους των προηγούμενων αναμετρήσεων, τρεις πρώην βουλευτές ανακοίνωσαν μονομερώς πως δεν θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους στα κοινοβουλευτικά έδρανα, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του Κινήματος.
Οι Ν. Χριστοδουλάκης, Φ. Χατζημιχάλης και Γ. Ζαφειρόπουλος άνοιξαν χθες τα χαρτιά τους, με τον τελευταίο να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη, θέση που έχει δεσμευτεί πως θα δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ.
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕΚαταγραφή της οικονομικής κατάστασης αντί απογραφής
Το ένα σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει γενική απογραφή της οικονομίας, όπως έκανε η ΝΔ. Το δεύτερο σίγουρο είναι πως, σύμφωνα με έκφραση ανώτερου κομματικού παράγοντα της Ιπποκράτους, «θα αποτυπώσουμε με ακρίβεια ό,τι παραλάβαμε σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας και σε κάθε δημόσιο οργανισμό»!
Στην επιχείρηση αυτή θα ζητηθεί η συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να διασφαλιστούν η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας. «Και εμείς και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν τις ακριβώς έχει συμβεί», τονίζουν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για «εγκλήματα κατά συρροή σε βάρος των δημόσιων ταμείων και των φορολογουμένων».
Με αυτή την οπτική παρομοιάζουν τις πολλές μικρές απογραφές που θα γίνουν με τις ομάδες του εγκληματολογικού, οι οποίες σπεύδουν και καταγράφουν με ακρίβεια κάθε λεπτομέρεια στη... σκηνή ενός εγκλήματος! Το... «ΠΑΣΟΚ CSI (criminal scene investigation)», όμως, θα κρατά τα πορίσματα των ερευνών του στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να μην υπονομευτεί κι άλλο η διεθνής εικόνα και θέση της Ελλάδας.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η νέα κυβέρνηση θα επικαλείται αυτά τα στοιχεία για να δικαιολογεί τις αποφάσεις της. Σε αυτό το θέμα οι γνώμες διίστανται. «Αν πούμε και εμείς ότι φταίνε οι προηγούμενοι, θα μας κυνηγήσουν οι πολίτες», επισημαίνουν όσοι θεωρούν ότι τα στοιχεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονάχα ως επιχειρήματα απέναντι στη ΝΔ. «Μα, αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε κάτι, γιατί να μην πούμε στους πολίτες ποιοι φταίνε», απαντούν οι υπόλοιποι, που υποστηρίζουν ότι «η καμένη γη δεν είναι άλλοθι αλλά πραγματικότητα».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: