Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πολιτική θύελλα και εξεταστική για την οικονομία

Εν μέσω οικονομικής κρίσης φωτιά παίρνει και το πολιτικό σκηνικό μετά την οριστική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και ειδικότερα για πλασματικά στοιχεία του προϋπολογισμού. Την κίνηση προανήγγειλε από τη Μόσχα ο πρωθυπουργός και την επιβεβαίωσε απο τη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος επιτέθηκε κατά της ΝΔ λέγοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής.

Στο κλίμα αυτό, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα 5.00) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ΝΔ αναμένεται να μεταφέρει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκτίναξη του δημοσίου χρέους."Ζητούμε το αυτονόητο: η συγκεκριμένη έρευνα να ξεκινήσει από το 1980, για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση παρέδωσαν την οικονομία οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για κραυγαλέες κινήσεις αποπροσανατολισμού».

Αντίθετος με τη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία εμφανίσθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, η οποία όμως παραχωρήθηκε πριν από την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης, με την οποία ο υπουργός Εργασίας κατέστησε σαφές ότι συντάσσεται απολύτως.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «για το μείζον θέμα των ψεύτικων στατιστικών στοιχείων ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα αναλάβει σύντομα και άμεσα πρωτοβουλίες». Σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε "ο κόσμος δεν θέλει Εισαγγελείς. Στην παρούσα φάση θέλει Κυβέρνηση».

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: