Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΙΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ


Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα έως και την Πέμπτη οι τελωνειακοί, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδομάτων τους και του εισοδήματος τους. Αναμένονται προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα. Σε 24ωρη απεργία για την Παρασκευή προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες 1.300 βυτιοφόρων, αμέσως... μετά τη λήξη της τριήμερης κινητοποίησης των τελωνειακών. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με στόχο να "στεγνώσουν " από καύσιμα την αγορά.
Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη σημερινή γενική συνέλευση του κλάδου, με βάση την σχετική πρόταση της διοίκησης, η οποία πάντως θα επιχειρήσει προηγουμένως να συναντηθεί μέσα στην ημέρα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για απεργία την ίδια ημέρα από την πλευρά των ιδιοκτητών των περίπου 34.000 φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Για την Παρασκευή έχουν εξαγγείλει επίσης απεργία οι αυτοκινητιστές ταξί, που, όπως και οι βυτιοφορείς, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Απεργία για όλη την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από σήμερα έως και την Παρασκευή εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις εξής υπηρεσίες: ΚΕΠΥΟ, Χημείο Κράτους, Λογιστήριο του Κράτους, κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΔΔΥ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.
Στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.
fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: