Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Γ.Παπανδρέου: "Θα ξεπεράσουμε την κρίση"

Μήνυμα με νόημα του Πρωθυπουργού από τη Μόσχα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την πεποίθηση πως η χώρα μας θα βγει από τη δύσκολη φάση που περνάει πιο δυνατή οικονομικά και πολιτικά εξέφρασε από τη Μόσχα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κρίση είναι ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για να υπάρξει στην Ελλάδα βιώσιμη οικονομία και δίκαιη κοινωνία.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικη ή ευρωπαϊκή, αλλά είναι διεθνής και ότι η Ελλάδα έχει πριν από όλα ευθύνη να κάνει τις αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα κατά 4 μοναδες το 2010 και στη μείωσή του στο 3% το 2013. Γι΄αυτό, τόνισε, και οι συζητήσεις με τη Ρωσία είναι πολύ σημαντικές.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο που η Ελλάδα έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επισημαίνοντας πως θα βοηθήσει στην ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι είναι γνωστές οι δυσκολίες στην ελληνική οικονομία, οι δυσκολίες αυτές δεν είναι κάτι καλό, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τις ξεπεράσει και αναφέρθηκε στο θετικό, όπως το χαρακτήρισε, μήνυμα που έδωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας να βοηθήσουν τις δύο χώρες να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, τη Ρωσία ή την Ευρώπη, αλλά ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα με τις άλλες χώρες, δηλαδή υψηλό έλλειμμα και τεράστιο εξωτερικό χρέος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: