Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Συνεχίζει το διπλωματικό μαραθώνιο ο πρωθυπουργός...


Ταξίδι σε Ουγγαρία και Βρυξέλλες...
Η μάχη για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται εντός και εκτός των «τειχών». Ο πρωθυπουργός έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον γγ του ΟΟΣΑ, την Τρίτη επισκέπτεται τη Βουδαπέστη, την Πέμπτη θα μιλήσει για την κρίση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Εν τω μεταξύ, εντός συνόρων προωθείται το κρίσιμο φορολογικό νομοσχέδιο.
Την ώρα που ακόμη αποτιμώνται τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βερολίνο, Παρίσι, Ουάσινγκτον, ο Γ.Παπανδρέου συνεχίζει το διπλωματικό μαραθώνιο.
Σήμερα,...
Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντάται με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανγκελ Γκουρία, ο οποίος την Κυριακή είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Βουδαπέστη, όπου θα μιλήσει σε συνέδριο του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος και θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ουγγαρίας -μιας χώρας που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και βρίσκεται ενώπιον εκλογών, τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν αναμένεται να κερδίσουν οι Σοσιαλιστές.

Την Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, ενώπιον Ειδικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη σύνταξη έκθεσης σχετικά με τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν αναμένει θεαματικά αποτελέσματα από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin σήμερα, Δευτέρα και την Τρίτη, σχετικά με το τη συγκρότηση ταμείου αλληλεγγύης, ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταφέρει στους κοινοτικούς αξιωματούχους, με τους οποίους αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί πλέον να δανείζεται με τα υψηλά επιτόκια των προηγούμενων εβδομάδων και πως το ελάχιστο που απαιτεί είναι να δανείζεται όπως και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, κι ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα μέτρα λιτότητας, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ξεκαθαρίσει την εικόνα σχετικά με την κατανομή των βαρών, με την παρουσίαση του φορολογικού νομοσχεδίου, σε επικείμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής δήλωσε σχετικά: «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα επιχειρεί να θέσει τέλος στην άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε και έσοδα να υπάρχουν στο κράτος, αλλά και να πληρώνουν αυτοί που πρέπει και μπορούν».

ΔΟΛ

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: