Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συνάντηση με τους πρέσβεις της Ελλάδας στα Βαλκάνια με το Δ. Δρούτσα

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών σύσκεψη των επικεφαλής ελληνικών Αρχών στα Βαλκάνια με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρέσβεις της Ελλάδας στη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, οι Επικεφαλής των Γραφείων Συνδέσμου στα Σκόπια και την Πρίστινα, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκε η εσωτερική πολιτική και οικονομική κατάσταση στην περιοχή αρμοδιότητας των Πρέσβεων και θέματα διμερούς συνεργασίας. Συζητήθηκαν ακόμη εισηγήσεις για την ενίσχυση του ρόλου και της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή και την προώθηση της περιφερειακής της πολιτικής. Κεντρικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, και βασικό εργαλείο η «Ατζέντα 2014», που ήδη έχει αναθερμάνει τη σχετική συζήτηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, οι Πρέσβεις θα έχουν και άλλες συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων Υπουργείων. Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τακτικά στην Αθήνα, ή σε χώρες της περιοχής.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: