Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!



Την απειλή της ύστατης προσφυγής στην αποπομπή από τη ζώνη του ευρώ μιας χώρας που δεν καταφέρνει να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της, υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...
«Έχουμε ανάγκη από αυστηρότερους κανόνες -πράγμα που σημαίνει, σε ύστατη προσφυγή, να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε από τη ζώνη του ευρώ μια χώρα που δεν καταφέρνει να επαναφέρει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild Zeitung.
«Η προοπτική αυτή από μόνη της», σημείωσε, «εξασφαλίζει μια εντελώς διαφορετική πειθαρχία».
Ο Σόιμπλε, ο οποίος ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, επανέρχεται στην ανάγκη δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, εκτιμώντας ότι οι κανονισμοί που διέπουν τις 16 χώρες οι οποίες έχουν υιοθετήσει το ευρώ, και το Σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, δεν επιτρέπουν να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση.
"Έχουμε ανάγκη ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο δεσμευτικούς κανόνες. Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αρκεί. Εκείνη την εποχή ουδείς αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας χώρας της ζώνης του ευρώ», παρατήρησε.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: