Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Δρούτσα- Γερουλάνου για θέματα οικονομικής και πολιτιστικής διπλωματίας

Θέματα που αφορούν την οικονομική και πολιτιστική διπλωματία συζήτησαν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Η συνεργασία και ο συντονισμός ανάμεσα στα δύο υπουργεία είναι αναγκαίος, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Δρούτσας και πρόσθεσε ότι η οικονομική και πολιτιστική διπλωματία είναι ιδιαίτερα σημαντικοί τομείς για μια σύγχρονη εξωτερική πολιτική.

''Συζητήσαμε πρωτοβουλίες όπως οι δράσεις που θα διοργανωθούν με αφορμή την επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, καθώς και η συνεργασία με σημαντικές χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες'', τόνισε ο κ. Δρούτσας.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν σε βάθος το θέμα των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) από χώρες οι οποίες εκδηλώνουν τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Στόχος είναι, όπως είπε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος να εξαντλήσει η χώρα μας κάθε πλεονέκτημα που δίνει το κεκτημένο της ΕΕ, ώστε να διευκολυνθεί η εισροή επισκεπτών προς την Ελλάδα από ανερχόμενες τουριστικά χώρες όπως είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, οι αραβικές χώρες, η Κίνα και βεβαίως οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως είπε, η προσπάθεια είναι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, να υπάρξει κάποια μείωση του κόστους της βίζας, στις χώρες που μας ενδιαφέρουν, ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι έδρες Ελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

Ο κ. Γερουλάνος απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τον τουρισμό της καλοκαιρινής σεζόν στην Ελλάδα και επισήμανε: ''Θα καταφέρουμε με τη δράση μας να σταματήσουμε την τεράστια πτώση που είχαμε πέρυσι, αλλά είναι νωρίς να δούμε το κατά πόσο θα υπάρξει αύξηση της ροής του τουρισμού''.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: