Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Βενιζέλου- Καρατζαφέρη με το βλέμμα σε τουρκική κορβέτα

Οριακή αβλαβή διέλευση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, πραγματοποίησε τουρκική κορβέτα, που συμμετείχε στην νατοϊκή επιχείρηση, στον Λίβανο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, την τουρκική κορβέτα, που κινείται πλέον στο κεντρικό Αιγαίο με βόρεια πορεία, παρακολουθεί από χθες η πυραυλάκατος «Ρουσσέν».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος σχολίασε ότι «η αύξηση του αριθμού των αβλαβών διελεύσεων τουρκικών πολεμικών από το Αιγαίο εγκυμονεί πιθανώς κινδύνους».

Από την πλευρά του ο υπουργός επισήμανε ότι «παρακολουθούμε όλα τα συμβάντα στο Αιγαίο με τη στρατηγική ψυχραιμία, που απαιτείται, αλλά και με την εγρήγορση, που απαιτείται».

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η αμυντική πολιτική και οι εξελίξεις γύρω από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το πρόγραμμα κατασκευής και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων, θέμα το οποίο θα τύχει αναλυτικής συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, μεθαύριο.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη ενημέρωση, που είχε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: