Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


Ρεπορτάζ: Δήμος Βερύκιος (απο ΕΘΝΟΣ)

Στρατιωτικοί γιατροί μέτοχοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία και διευθυντές κλινικών ταυτόχρονα σε στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία! Αυτά είναι μόνο δύο από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που περιέχει ο φάκελος της κρυφής έρευνας που έχει διεξαγάγει ο Β. Βενιζέλος. Ηδη ο υπουργός Αμυνας έκανε μπλόκο στους στρατιωτικούς γιατρούς που συνεργάζονται με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία και τους ζητάει έως την ερχόμενη Τετάρτη να αναφέρουν επισήμως το είδος των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα...


Το υπ. Αμυνας, με τη συνδρομή του υπ. Οικονομικών και ειδικότερα με την υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εδώ και τρεις βδομάδες έχει βάλει στο «σκοπευτικό» τις «υπόγειες διαδρομές» στρατιωτικών γιατρών που ενώ υπηρετούν σε κεντρικές θέσεις στρατιωτικών νοσοκομείων, ταυτόχρονα διατηρούν τις ίδιες θέσεις και σε ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία της ίδιας πόλης!

Το ξέσπασμα Βενιζέλου στην προχτεσινή κλειστή σύσκεψη με την ηγεσία του Υγειονομικού ήταν ενδεικτικό: «Είναι αδιανόητο διευθυντής κλινικής στρατιωτικού νοσοκομείου να είναι ταυτόχρονα και διευθυντής αντίστοιχης κλινικής σε ιδιωτικό νοσοκομείο»! Και ο υπουργός συνέχισε τον προβληματισμό του: -Πώς μοιράζει τον χρόνο του τα πρωινά ο διπλοθεσίτης διευθυντής; Πότε πάει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και πότε στο ιδιωτικό; Ο Β. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην τελευταία κλειστή σύσκεψη με τους υγειονομικούς, τη δεύτερη που γίνεται από τις αρχές του χρόνου:

* Τους ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να διακόψει τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων καθ’ ότι εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μετακινείται «πελατεία» από τα στρατιωτικά προς τα ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία...
* Τους γνωστοποίησε ότι θα ασχοληθεί και με τα «φακελάκια» και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Προφανώς θα διερευνήσει τις καταγγελίες που καταφθάνουν -κυρίως ανώνυμα- καθημερινά στο υπουργείο Αμυνας.
* Τους έθεσε θέμα εξονυχιστικού ελέγχου του «πόθεν έσχες» και ποια η σχέση (οικονομική και μετοχική) των στρατιωτικών με τα ιδιωτικά κέντρα. Ηδη από αρμόδια κρατική υπηρεσία έχουν φτάσει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στα χέρια του Β. Βενιζέλου ότι στρατιωτικοί γιατροί διαθέτουν μετοχές στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα στα οποία εργάζονται...

Η εντολή Βενιζέλου για λεπτομερή αναφορά των εργασιακών σχέσεων με ιδιωτικούς φορείς προκαλεί αναστάτωση και αντίδραση στον χώρο των στρατιωτικών γιατρών, οι οποίοι απευθύνθηκαν για συμβουλές σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία που ειδικεύονται σε θέματα της ιδιωτικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, χτες το πρωί σε διακλαδικό επίπεδο στρατιωτικοί γιατροί συγκεντρώθηκαν κατά ειδικότητες σε καφετέριες κεντρικών ξενοδοχείων όπου και ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους.

Οι περισσότεροι αποφάσισαν να μη σπεύσουν να απαντήσουν έως την προσεχή Τετάρτη, αλλά να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Μάλιστα, οι μεγαλογιατροί των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο Τρίτη στις 12 μ. στο Πολεμικό Μουσείο, στη δεξίωση που παραθέτει με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ο διευθυντής Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Πώς ξεκίνησε η διαμάχη
Δυσφορία για τις εφημερίες στο ΕΣΥ

Η κόντρα Βενιζέλου με τους στρατιωτικούς γιατρούς έφτασε στα άκρα μετά τη δυσφορία που εξέφρασαν στο να συνδράμουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου αναλαμβάνοντας υποβοηθητικό ρόλο στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Αμυνας φέρεται έντονα ενοχλημένος και από τη στάση των Ενώσεων Αποστράτων που επιδιώκουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία να παραμείνουν «κλειστά κλαμπ». Μάλιστα, απόστρατοι του Ναυτικού απειλούν ότι θα καταθέσουν αγωγή εις βάρος του Β. Βενιζέλου σε περίπτωση που το Ναυτικό Νοσοκομείο συμμετάσχει -έστω και υποβοηθητικά- στις εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Υποστηρίζουν ότι το ΝΝΑ δεν είναι κρατικό αλλά ανήκει ολοκληρωτικά στο προσωπικό του Ναυτικού, που το κάθε στέλεχος καταβάλλει μηνιαίως 60 ευρω για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: