Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Έκλεισαν πάνω από 100 μαγαζιά μέσα σε λίγες μέρες

Εφερε λουκέτα η πεσμένη πασχαλινή αγορά


Έντονες είναι οι αντιδράσεις του μικρομεσαίου εμπορίου, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην αγορά ως αποτέλεσμα της κρίσης στην οικονομία.

Με ανακοινώσες τους, ΕΣΕΕ και άλλοι επαγγελματικοί φορείς της μικρομεσαίες επιχειρηματικότητας αναφέρονται στο πρόβλημα που υπάρχει στις επιχειρήσεις, ζητώντας άμεσα μέτρα και αλλαγή πλεύσης.
Πηγές μάλιστα του protothema.gr αναφέρονται σε τουλάχιστον 100 λουκέτα μικρών καταστημάτων μετά το Πάσχα σε όλη τη χώρα λόγω της αρνητικής πορείας που υπήρξε.

Την ίδια στιγμή συνάντηση μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα της ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Καπελέρη και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, πραγματοποιήθηκε χθες και αμφότερες οι πλευρές διατύπωσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης αφορούσαν στην προστασία του στεγασμένου εμπορίου, στην σημασία του σεβασμού στον επαγγελματικό χώρο του ελεγχόμενου, στην προτεραιότητα της ουσίας και της αποφυγής της τυπολατρίας και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός αξιόπιστου συστήματος καταγραφής και ελέγχου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη για δημιουργία ενός κώδικα χρηστής συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών, δήλωσε ότι «…Τόσο οι φορολογικές αρχές όσο και οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις καλό και χρήσιμο θα ήταν να προωθήσουν τη θέσπιση ενός δομημένου πλαισίου συνεργασίας βασισμένου στο αξιακό σύστημα της χρηστής συνεργασίας και αλληλεγγύη».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: