Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ...


Ρεπορτάζ : Λία Νεσφυγέ
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Ετοιμοι να μεταφέρουν το οπλοστάσιό τους σε ασφαλέστερο για εκείνους σημείο ήταν οι τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτή είναι η εκτίμηση της Αστυνομίας, που προκύπτει από το γεγονός ότι όλα τα όπλα ήταν τυλιγμένα σε νάιλον και τοποθετημένα προσεκτικά μέσα σε σακ-βουαγιάζ. Oπως εκτιμάται, οι τρομοκράτες είχαν αντιληφθεί μετά τη συμπλοκή στη...
Δάφνη, όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας, ότι η Αστυνομία θα μπορούσε να βρει την άκρη του νήματος που θα οδηγούσε σε αυτούς. Ετσι συσκεύασαν τα όπλα προκειμένου σε μια ευνοϊκή για τους ίδιους στιγμή να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Την ίδια προσπάθεια, άλλωστε, να απομακρυνθούν από χώρους που συνδέονταν άμεσα με αυτούς ενοχοποιητικά στοιχεία, είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι, όπως φάνηκε από τα ευρήματα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Κώστα Γουρνά.
Στο αυτοκίνητο- γιάφκα που είχε εντοπιστεί την περασμένη Τετάρτη στην οδό Ανακούς στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν όλο το αρχείο των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα, δύο όπλα (όπως αποδείχθηκε δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αξιόποινη πράξη) και περίπου 120.000 ευρώ. Ωστόσο το πολυτιμότερο για την εξέλιξη των ερευνών της Αστυνομίας εύρημα αποδείχθηκε ότι ήταν οι πλαστές ταυτότητες με τα στοιχεία Μανδαλώζης και Γριβοκωστόπουλος. Αυτές τις ταυτότητες χρησιμοποίησε η Αστυνομία για να εντοπίσει τόσο για το γκαράζ- γιάφκα στον Καρέα όσο και για την κεντρική γιάφκα των τρομοκρατών στην Κυψέλη. Από τις 7 το απόγευμα άρχισε η επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Αιγίνης 8 και Υδρας, δίπλα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Στον πέμπτο όροφο
Το μικρό διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε όλος ο οπλισμός της οργάνωσης βρισκόταν στον τελευταίο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας.
Στην πολυκατοικία διέμεναν αρκετές οικογένειες και η Αστυνομία, λόγω των εκρηκτικών, μετέφερε για προληπτικούς λόγους τους ενοίκους στο ξενοδοχείο «Ρark», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. «ΤΑ ΝΕΑ» μίλησαν χθες το βράδυ με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δεν γνώριζαν πολλά για τους ανθρώπους που διέμεναν στο μικρό διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία καταστηματάρχη της περιοχής, ο οποίος τόνισε πως σε καμία από τις φωτογραφίες των συλληφθέντων δεν αναγνώρισε ένοικο της πολυκατοικίας.
Ερχονται νέες συλλήψεις μετά τον εντοπισμό της γιάφκας
«ΤΕΣΣΕΡΙΣ με πέντε μήνες θα χρειαστούμε για να μπορέσουμε με βεβαιότητα να πούμε πως εξαρθρώσαμε τη νέα γενιά τρομοκρατών», δηλώνει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μετά τον εντοπισμό της γιάφκας με τον οπλισμό χθες το βράδυ αναμένεται πλέον οι αρχές να προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση: πρόκειται για πρόσωπα τα στοιχεία των οποίων είναι ήδη γνωστά στην Αστυνομία, αλλά και για όσους πιθανώς θα προκύψουν στοιχεία κατά τη διάρκεια των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Δείγματα DΝΑ
Η Αντιτρομοκρατική αναμένει το πράσινο φως από τη 19η τακτική ανακρίτρια για να ληφθούν δείγματα DΝΑ από τους 6 συλληφθέντες. Ολοι τους έχουν αρνηθεί να δώσουν δείγματα βιολογικού υλικού και τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να προχωρήσουν σε συγκρίσεις με τα ευρήματα από επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα.
Τις επόμενες ημέρες πάντως η Αστυνομία ελπίζει σε έκδοση ειδικής διάταξης που θα «ξεκολλήσει» τις έρευνες. «Εχουμε στα χέρια μας μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία από επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα. Βιολογικό υλικό από τις επιθέσεις στα λεωφορεία των ΜΑΤ στην Πέτρου Ράλλη, τη βόμβα στη Shell, την επίθεση στο σπίτι του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου, τη βομβιστική επίθεση εναντίον του κ. Βουλγαράκη και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών χτυπημάτων.
Ο νόμος όμως εμποδίζει τη σύγκρισή τους με το βιολογικό υλικό των έξι συλληφθέντων και οι έρευνες προχωρούν με ρυθμούς χελώνας», παρατηρεί παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: