Τρίτη 20 Απριλίου 2010

«Τη λύση θα τη δώσουν οι Ελληνες»

Ερωτήματα δημιουργεί η δήλωση του υπουργού Αμυνας ότι τη λύση θα τη δώσουν οι Ελληνες με τη δουλειά τους, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε συζητήσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου για το αν θα αποδεχθεί την τοποθέτηση επιτρόπου διαχειριστή στο πεντάγωνο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Είναι μία διάθεση αυτοϋποτίμησης τώρα αυτό όλων μας. Δεν πρόκειται να συμβούν αυτά τα πράγματα. Υπάρχει ένας μηχανισμός ευρωπαϊκός στον οποίο μετέχει και το ΔΝΤ και στον οποίο μετέχουν και οι αγορές. Γιατί οι δανειακές ανάγκες μίας χώρας όπως η Ελλάδα με το επίπεδο ανάπτυξης και άρα με το επίπεδο δανειακών αναγκών που έχει η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το μηχανισμό στήριξης. Ο μηχανισμός στήριξης όμως μας επιτρέπει να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, η Ελλάδα δεν θα δηλώσει παύση πληρωμών, δεν θα υποβαθμίσει την αξία των ομολόγων της και δεν θα θέσει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει «παθογένεια της αγοράς, διαστροφή των δεδομένων της αγοράς όταν μία χώρα τοποθετείται στη διεθνή αγορά ομολόγων σε μία θέση πολύ χειρότερη από αυτή που δικαιολογούν τα πραγματικά της μεγέθη και αυτό πρέπει να αποκατασταθεί. Αυτό κάνουμε και τη λύση θα τη δώσουν οι Έλληνες, θα τη δώσει η δουλειά των εργαζομένων».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: