Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αρχίζει απεργιακό διήμερο με προοπτική Μαϊου

*Δάσκαλοι και καθηγητές, αποφασίζουν σήμερα για τις επόμενες κινήσεις τους - ήδη έχει εξαγγελθεί κοινή απεργία για τις 4 Μαίου.

*Αποχή από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα στις 22 Απριλίου και απεργία στις 4 και 5 Μαΐου αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί.

*Κλειστά είναι σήμερα τα περίπτερα λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών τους.

*Ασφαλιστικά μέτρα των πλοιοκτητών εκδικάζονται σήμερα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον που έχουν εξαγγείλει απεργία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και για 48 ώρες.

*Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

*Πανελλαδική απεργία δικαστικών υπαλλήλων αύριο και μεθαύριο. Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στη γραμματεία των δικαστηρίων και έμμισθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, σταδιακή αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών ώστε να αντιστοιχεί τελικά στο 75% του αντίστοιχου επιδόματος των δικαστικών λειτουργών, αναβάθμιση των αποδοχών τους με κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη δημοσίου 1.200 ευρώ όπως προτείνει και η ΑΔΕΔΥ και αύξηση των εξόδων κίνησης και μετακίνησης των επιμελητών Δικαστηρίων τα οποία είναι καθηλωμένα από το 1999.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: