Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ζήτημα ημερών η βοήθεια

Θέμα χρόνου η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και πυρετός στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης, την Τετάρτη, με τα κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό" είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του. Χαρακτήρισε τον μηχανισμό μεγάλη διπλή επιτυχία τόσο γιατί υπάρχει για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, όσο και γιατί η χώρα απέκτησε ένα δίχτυ ασφαλείας.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με ΕΕ και ΔΝΤ μας επιτρέπουν να είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί να κάνουμε χρήση του μηχανισμού, να προχωρήσουμε άμεσα".

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το γεγονός ότι "υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας".

Νέο ιστορικό υψηλό για το spread


Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds. Ανήλθε μέχρι τις 485 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από το 1998, προ ΟΝΕ εποχής. Τα CDS των ελληνικών πενταετών ομολόγων υποχώρησαν πάντως στις 458,8 μ.β. από το ιστορικό υψηλό των 464,8 μ.β. στο οποίο έκλεισαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA DataVision.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: