Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

"Καθαρές" κουβέντες για το Γαλάτσι που μας αξίζει







Από την Έλενα Ζέρβα

Η εικόνα της πόλης μας είναι η εικόνα όλων μας. Η εικόνα όμως που παρουσιάζει ο Δήμος Γαλατσίου δε μας αντιπροσωπεύει και πολύ περισσότερο δε μας αξίζει! Δε θέλουμε να βλέπουμε βρώμικους τους δρόμους που περπατάμε εμείς και τα παιδιά μας. Αρνούμαστε να βλέπουμε, τις πλατείες και τα πάρκα μας παραμελημένα και τους κάδους απορριμμάτων άπλυτους, να μυρίζουν, να αποτελούν εστία μικροβίων και να απειλούν την υγεία των δημοτών.

Το χειρότερο είναι ότι ο Δήμαρχος δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν οι υποδομές, ώστε να πλένονται οι κάδοι. Το φιλότιμο που δείχνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, δεν μπορεί δυστυχώς να αναπληρώσει την έλλειψη υποδομών στην οποία το «σύστημα Τσίρου» έχει καταδικάσει την πόλη μας.

Για ένα δήμο σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από το κέντρο της πρωτεύουσα δε δικαιολογείται τέτοια απαράδεκτη εικόνα! Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής στα μικρά και καθημερινά μας προβλήματα είναι πισωγύρισμα. Καθαρές και ξάστερες κουβέντες από εδώ και στο εξής. Η ανοχή τελείωσε. Οι χρεωκοπημένες πολιτικές των τεσσάρων τελευταίων χρόνων είναι αυτές που οδήγησαν το δήμο στη σημερινή τραγική του κατάσταση.

Είναι πρώτιστο καθήκον κάθε δημοτικής αρχής να φροντίζει - ανάμεσα στα άλλα και - για την καθαριότητα του δήμου και την υγεία των πολιτών. Η σημερινή δημοτική αρχή προφανώς δεν έχει τη θέληση ή την ικανότητα να τα καταφέρει. Πιστεύουμε πως η νέα διοίκηση του Δήμου μας που θα προκύψει από τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές θα γνωρίζει και θα μπορεί να δώσει τις λύσεις και στα απλά και καθημερινά προβλήματα αλλά και στα μεγάλα. Και όσο και να φαίνεται απλό και καθημερινό θέμα η καθαριότητα αποτελεί μείζον ζήτημα.

Διεκδικούμε το Γαλάτσι που μας αξίζει. Και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας το στερήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: