Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Παραπομπή Ακη στο «Πειθαρχικό»

Αντιμέτωπος με το πάλαι ποτέ πανίσχυρο «Πειθαρχικό» του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος, εφόσον τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας, όπως λέγεται πλέον, κρίνουν ότι απαιτείται να δώσει εξηγήσεις με βάση τα σε βάρος του δημοσιεύματα. Υστερα από πολύωρη σκέψη, χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε πως για την τύχη του θα αποφασίσουν ο Σ. Ξυνίδης, ο Γ. Ανωμερίτης και η Μ. Αρσένη.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος. Αρα η  κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάσει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος. Αρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάσει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το μεσημέρι η κυβέρνηση έδειξε να ζητά χρόνο και γι’ αυτό ο Γ. Πεταλωτής παρέπεμψε το θέμα στην... Ιπποκράτους! «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος. Αρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ήταν και είναι διχασμένοι.

Οι μισοί θέλουν την αποπομπή του πρώην υπουργού και οι υπόλοιποι επισημαίνουν την ανάγκη «να κάνουμε διαγραφές με μέτρο, για να μην ξηλωθεί γρήγορα το πουλόβερ». Για την ακρίβεια, ανησυχούν για το ύψος του πήχη. «Αν ανέβει πολύ ή θα περνάμε από κάτω ή κάθε φορά θα φτάνουμε στα άκρα», λένε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των περιπτώσεων που έχουν τεθεί υπόψη του πάλαι ποτέ «Πειθαρχικού» έχουν καταλήξει είτε σε διαγραφή είτε σε αναστολή της κομματικής ιδιότητας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: