Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΟΝ ΑΚΗ...


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)

Oι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις στα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου και της Siemens προκαλούν μια διαρκώς αυξανόμενη αναταραχή στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τα οποία προσπαθούν να εκπέμψουν ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν και ταυτόχρονα να διακόψουν κάθε σχέση τους με το παρελθόν. Μετά τη...
δημόσια αποδοκιμασία των κκ. Θ.Ρουσόπουλου, Γ. Βουλγαράκη και Α. Παυλίδη από τον κ. Αντ.Σαμαρά και την ταυτόχρονη πρόταση να κληθεί στη Βουλή ο κ. Κ. Σημίτης, το ΠαΣοΚ παρέπεμψε χθες στην Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος τη διερεύνηση της αγοράς της πολυτελούς οικίας του κ. Α. Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Η απόφαση ελήφθη αργά χθες το απόγευμα και ενώ αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ανεπισήμως από το πρωί ότι προς το παρόν δεν θα ληφθούν αποφάσεις για τον πρώην ισχυρό υπουργό. Το «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου είχε μπει στο μικροσκόπιο και από το πρωί το ΣΔΟΕ είχε πάρει εντολή να ερευνήσει την υπόθεση. Ενδεχομένως να εντοπίστηκαν στοιχεία τα οποία προκάλεσαν την αιφνίδια παραπομπή του στα κομματικά όργανα. Στην περίπτωση που προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ θα τεθεί εκτός κόμματος.
Η τριμελής Επιτροπή Διαφάνειας, η οποία αποτελείται από τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη , τον πρόεδρο της Επιτροπής Τήρησης του Καταστατικού κ. Γ. Ανωμερίτη και τη Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου κυρία Μαρία Αρσένη, θα εξετάσει έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόκτηση της κατοικίας του κ. Τσοχατζόπουλου.
Η Επιτροπή θα εξετάσει τον τρόπο απόκτησης του νεοκλασικού σε έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας, αλλά και τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Τσοχατζόπουλος για να δικαιολογήσει την αγορά του. Χθες δεν είχε διευκρινιστεί αν θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Κομματικά στελέχη ερμήνευαν πάντως τη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας ως έναρξη της διαδικασίας αποπομπής του από το ΠαΣοΚ.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να δώσει τηλεφωνικές εξηγήσεις σε στελέχη που βρίσκονται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλάει για «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής του μέσα στο πρόσφατα διαμορφωθέν νοσηρό κλίμα απαξίωσης συλλήβδην όλων των πολιτικών» . Προσθέτει δε ότι «την κατοικία μας την αποκτήσαμε με πλήρως διαφανή τρόπο,σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες» και απειλεί με μηνύσεις.
Η κατοικία του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μεταγράφηκε από offshore εταιρεία στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη για περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων τα οποία ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: