Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου - Λετέρμ ενόψει βελγικής προεδρίας

nooz.gr
Τη διαβεβαίωση πως με "φως και αλήθεια" η κυβέρνηση θα προασπίσει τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια, έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά από συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό του Βελγίου Ύβ Λετέρμ. "Είναι βαθιά πίστη μας η ανάγκη αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος μέσω της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών και της χρηστής διοίκησης" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ενόψει της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει το Βέλγιο την 1η Ιουλίου και λίγο πριν από τις εκλογές της 13ης Ιουνίου, ο κ. Λετέρμ επισκέφθηκε την Αθήνα στο πλαίσιο του "γύρου των πρωτευουσών".

Ευχαριστώντας τον Βέλγο ομόλογό του "για την αμέριστη στήριξή του προς την Ελλάδα", ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό χώρο "δικαίωσαν τις θέσεις που υποστηρίξαμε από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές", υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού, της κοινής οικονομικής πολιτικής και στήριξης του κοινού μας νομίσματος.

Από πλευράς του ο κ. Λετέρμ επεσήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο, υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια αναφορικά με το "μέλλον της Ευρώπης", σημείωσε πως η Βελγική προεδρία θα ασχοληθεί με την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας, την κλιματική αλλαγή και τα χρηματοοικονομικά, ενώ συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πως πρέπει επίσης να προωθηθεί η διαπραγμάτευση της ΕΕ με την Τουρκία για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Λετέρμ τόνισε εξάλλου, πως επί βελγικής Προεδρίας πρώτη προτεραιότητα θα είναι το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης αναφέροντας εξάλλου ότι στην ερχόμενη σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το θέμα των συμπληρωματικών επενδύσεων σε κοινές υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: