Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Δικογραφία – φωτιά για Κιλτίδη και Βατοπέδι

Ολιγοήμερη παράταση στην Εξεταστική

.protothema.gr
Ογκώδης δικογραφία που αναφέρεται στον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Κωνσταντίνο Κιλτίδη κατέφθασε προ ολίγου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση του πορίσματος που αναμενόταν για σήμερα να οδεύει για ολιγοήμερη παράταση.

Όπως ανέφεραν μέλη της επιτροπής θα πρέπει να μελετηθούν τα νέα στοιχεία που τους έχει στείλει η ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού και που αφορούν το δάσος Ουρανούπολης και στη συνέχεια να κληθεί για κατάθεση ο κύριος Κιλτίδης.

Να σημειωθεί πως αν προκύψουν στοιχεία για τον «γαλάζιο» πρώην υφυπουργό τότε θα μεταφερθεί από τη λίστα αυτών που βαρύνονται μόνο με πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και θα τοποθετηθεί δίπλα στους Θεόδωρο Ρουσόπουλο , Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέκο Κοντό, Πέτρο Δούκα, και Γιώργο Βουλγαράκη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σε περαιτέρω έρευνα από προανακριτική επιτροπή.

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση απορρίφθηκε το αίτημα που έθεσε ο κ.Θανάσης Πλεύρης , βουλευτής του ΛΑΟΣ για κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή , ώστε να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή , καθώς και το αίτημα για τρίμηνη παράταση των εργασιών της επιτροπής που ζήτησε η Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: