Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τις ενέργειες που προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών" καταδικάζει η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση χθες Δευτέρα εναντίον των πλοίων ανθρωπιστικής νηοπομπής με προορισμό τη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές...



Στην απόφασή του, το ΣΑ ζητάει να απελευθερωθούν αμέσως όσοι κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές, αλλά και τα πλοία που συμμετείχαν στην νηοπομπή.

Επίσης το ΣΑ ζητάει να διεξαχθεί "άμεση, αξιόπιστη, αμερόληπτη και διαφανής" έρευνα, σύμφωνα με την απόφαση που ανέγνωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου για τον μήνα αυτό, πρέσβης του Μεξικού Κλοντ Χελέρ.

Το Συμβούλιο "ζητά την άμεση απελευθέρωση των πλοίων, αλλά και των πολιτών που κρατούνται από το Ισραήλ", συνεχίζει η απόφαση, η οποία δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το ΣΑ "καλεί το Ισραήλ να επιτρέψει στις ενδιαφερόμενες χώρες να έχουν προξενική πρόσβαση προκειμένου να παραλάβουν τις σορούς των νεκρών και τους τραυματίες".

Το Συμβούλιο "εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις απώλειες των ανθρωπίνων ζωών και τους τραυματισμούς που προκάλεσε η χρήση βίας κατά τη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης σε διεθνή ύδατα κατά της νηοπομπής που κατευθυνόταν προς τη Γάζα", προσθέτει το κείμενο.

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: