Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ανοίγει τις πύλες του το 19ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη


Από το piazzadelpopolo
.
Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, ξεκινά το φεστιβάλ βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη, ένας θεσμός που επί 19 χρόνια καταφέρνει να προσελκύσει μεγάλη μερίδα του κοινού της πόλης. Η έκθεση, που πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία των βιβλιοπωλείων, αποτελεί μια διοργάνωση της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου σε μια συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου και το δήμο Αλεξανδρουπόλεως.
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά, από το...

1986, όποτε και λαμβάνει χώρα η έκθεση, που διοργανώνεται με την πρωτοβουλία των τοπικών βιβλιοπωλείων. Στο χώρο του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στον παραλιακό δρόμο της πόλης, και κάτω υπό το φως του φάρου της Αλεξανδρούπολης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους βιβλιοπώλες, να ενημερωθούν για τις νέες αλλά και τις παλαιότερες εκδόσεις αλλά και να γνωρίσουν τους συγγραφείς της περιοχής.
Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 21.00, ενώ το φεστιβάλ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 25 Ιουλίου. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 19.00 το απόγευμα μέχρι και τις 00.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: