Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ομόφωνη απόφαση για την πρώτη λίστα μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Δομημένα Ομόλογα



ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Μακρύς ο κατάλογος των μαρτύρων (πάνω από 60), στους οποίους κατέληξε ομόφωνα στη πρώτη της συνεδρίαση η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων την περίοδο 2004 -2007. Η λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλους τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ, τον...



... νυν υπουργό Εργασίας και το νυν υφυπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στελέχη χρηματιστηριακών εταιριών, η πλειονότητα των οποίων εμπλέκεται με την επίμαχη υπόθεση.

Με δική του πρωτοβουλία ζήτησε και θα καταθέσει και ο νυν υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, καθώς είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΤΕΑΠΟΚΑ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε πρόταση της ΝΔ να κληθούν ως μάρτυρες, οι πρόεδροι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1997 έως το 2004, και έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Όλα τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα να κληθούν θα καταθέσουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των υπόλοιπων μαρτύρων.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Ο πρώην υπουργός και υφυπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφη και Πέτρος Δούκας. Οι τρεις πρώην υπουργοί Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Μαγγίνας. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο νυν υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και ο νυν υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: