»ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΘ
Πενήντα ένα νέα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών) τα λεγόμενα ΚΕΠ δεύτερης γενιάς είναι υπό ίδρυση και θα είναι ακόμα πιο ευέλικτα από τα πρώτα. Τα νέα ΚΕΠ θα στεγαστούν σε χώρους 25 τετραγωνικών μέτρων και θα έχουν από δύο υπαλλήλους το καθένα, οι οποίοι θα είναι εξειδικευμένοι.
Αποστολή τους θα είναι να διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία. Οι παλιοί και νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να βγάλουν άδειες για τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων, θα υποβάλουν τις αιτήσεις και όλα τα δικαιολογητικά τους στα νέα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση της υπόθεσης, χωρίς να ασχοληθεί ξανά ο επενδυτής. Την άδεια ίδρυσης νέων επιχειρήσεων θα βγάζουν τα ΚΕΠ και άντε να δούμε πως τα διάφορα τρωκτικά του δημοσίου θα ζητούν «λάδωμα» από τα ΚΕΠ.
Αν όλα πάνε καλά, το πρώτο ΚΕΠ δεύτερης γενιάς, θα εγκαινιάσει στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός στην Καλαμαριά.
Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το μέλλον της ΔΕΘ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίσθηκε να παραμείνουν και φέτος τα κρατικά περίπτερα, αλλιώς κινδύνευε να μη γίνει η Έκθεση, αλλά με δραστική περικοπή των δαπανών και κυρίως της μεγάλης σπατάλης του δημοσίου χρήματος, με την αποστολή δεκάδων υπαλλήλων από την Αθήνα, οι οποίοι διέμεναν σε πολυτελή ξενοδοχεία και έτρωγαν σε πολυτελή εστιατόρια, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Έλληνα πολίτη.
Για τη ΔΕΘ, πάντως, η κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως «στρατηγικό εταίρο». Και επειδή θέλει να την προσανατολίσει στην καινοτομία, η αναζήτηση γίνεται σε αυτό τον χώρο. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η Έκθεση της Θεσσαλονίκης να ξαναγίνει Διεθνής και να μη παραμείνει ελληνική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου