Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αρχίζει τη Δευτέρα η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων



Αρχίζει τη Δευτέρα με καταληκτική ημερομηνία την 23η Ιουλίου η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο απαντήσεις που αφορούν στη μισθοδοσία και όχι προσωπικά...



δεδομένα στο ερωτηματολόγιο κατόπιν παρέμβασης της αρμόδιας Αρχής.

Μετά το στενό δημόσιο τομέα σειρά θα έχουν υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε με εξαίρεση τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μισθοδοτούνται πλέον όλοι από την 1η Νοεμβρίου από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών.

Την απογραφή αρνείται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν το δελτίο, υποστηρίζοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση αφορά μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

«Όχι» στην απογραφή από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Η ηλεκτρονική φόρμα απογραφής είναι ανοιχτή σε όλους από τις 9 Ιουλίου.

Η απογραφή ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ κάθε εργαζομένου δεν διαρκεί μόνο μία μέρα -δηλαδή την αντίστοιχη προς το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ ημερομηνία. Οι ημερομηνίες αυτές είναι καταληκτικές για κάθε εργαζόμενο με αντίστοιχο τελικό ψηφίο ΑΦΜ.

Αυτό σημαίνει ότι από την 9η Ιουλίου και με καταληκτική ημερομηνία αντίστοιχη του τελικού ψηφίου ΑΦΜ μπορεί κάθε εργαζόμενος να πραγματοποιήσει την απογραφή του.

Αναλυτικές οδηγίες για την απογραφή
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις που αφορούν μόνο τη μισθοδοσία και όχι προσωπικά δεδομένα, όπως βαθμολογίες σε τίτλους σπουδών και δεξιότητες.

Η απάλειψη ερωτήσεων από το αρχικό ερωτηματολόγιο έγινε κατόπιν παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία έκρινε παράνομη την υποχρέωση αναγραφής ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της απογραφής μσθοδοτούμενων από το Δημόσιο δίνονται στον δικτυακό τόπο http://apografi.gov.gr/. Εκεί υπάρχουν οι οδηγίες συμπλήρωσης, το έντυπο προετοιμασίας, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: