Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πόρισμα για την ΕΡΤ θα «κάψει» κόσμο!

Πολλή δουλειά έχει πέσει στο υπουργείο Πολιτισμού, η σημερινή ηγεσία του οποίου προσπαθεί να εκκαθαρίσει τα, ουκ ολίγα, σκάνδαλα του παρελθόντος. Άξιο παρατήρησης είναι, πάντως, ότι αν εξαιρεθούν τα υπουργεία Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία αποκαλύπτουν σκάνδαλα, ενώ απουσιάζουν όλα τα άλλα υπουργεία, θα έλεγε κάποιος ότι αδίκως κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ μέχρι και πριν από ένα χρόνο.

Και ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή ήταν σχεδόν άψογη. Τι συμβαίνει, τελικά, δεν υπήρχαν σκάνδαλα ή οι σημερινοί υπουργοί, έχουν συμβιβαστεί με τα διάφορα κέντρα, οικονομικά και άλλα, τα οποία δεν επιθυμούν την αποκάλυψη όσων συνέβησαν τα προηγούμενα έξι χρόνια;

Στο προκείμενο τώρα. Μετά το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τον ΕΟΤ, τη Δευτέρα, ο Παύλος Γερουλάνος ετοιμάζεται να παραλάβει και το δεύτερο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την ΕΡΤ. Η έρευνα περιλαμβάνει την περίοδο αμέσως πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνη της διάρκειας των αγώνων και την περίοδο που ακολούθησε. Ερευνώνται, μεταξύ άλλων, το Olympic trophy, τις αθρόες προσλήψεις, τις πάρα πολλές συμβάσεις και κυρίως τις μικτές παραγωγές.

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού έλεγαν ότι το μεγάλο φαγοπότι έγινε στις μικτές παραγωγές, όπου έγινε η μεγάλη κατασπατάληση, αλλά και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Και αυτό το πόρισμα αναμένεται να αποσταλεί από τον υπουργό Πολιτισμού στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Γερουλάνο να είναι εξοργισμένος με την ΕΡΤ και τη θεματολογία της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής. Προχθές, Παρασκευή, μια μέρα μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού από τη Βουλή, η οποία προσδίδει και την απαραίτητη νομιμοποίηση σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζει, οι παρουσιαστές της εκπομπής κάλεσαν τον καθηγητή του Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του νόμου, πλέον, για το Ασφαλιστικό. Δεν ήταν, όμως, αυτό που ενόχλησε τον υπουργό Πολιτισμού, αλλά, πρώτο, ότι ο κ. Μητρόπουλος έκανε την επίθεσή του χωρίς να υπάρχει αντίλογος, γιατί δεν είχαν φροντίσει, γι αυτό, οι παρουσιαστές - η δυσαρέσκεια προσωποποιείται στον κ. Π.Δούκα. Και δεύτερο, όλα αυτά συνέβησαν λίγη ώρα πριν αρχίσει η Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εργασιακά, στην οποία πήρε μέρος και ο Πρωθυπουργός.

Το όλο στήσιμο της εκπομπής δεν ενόχλησε μόνο τον Παύλο Γερουλάνο, αλλά και τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος εξέφρασε αυτή του την ενόχληση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε συνομιλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: