Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

1339 νοσηλευτές στα Νοσοκομεία


Μέχρι το τέλος του μήνα, θα προσληφθούν στα νοσοκομεία της χώρας, 1339 νοσηλευτές και θα αναλάβουν αμέσως υπηρεσία, το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα. Το ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στα Γιάννινα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι από αύριο θα αναρτηθούν οι πινακες επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ και αμέσως θα αρχίσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων. Οι 1339 νεοπροσληφθέντες νοσηλευτές, μαζί με τους 1180 πρόσφατα προσληφθέντες, αναμένεται να δώσουν μια λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπου στα περισσότερα κάθε νοσηλευτής αναλαμβάνει τουλάχιστον 30 ασθενείς.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε επίσης, ότι αύριο θα γίνει στην Αθήνα μεγάλη σύσκεψη των διοικήσεων όλων των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, όπου θα να λυθούν τα προβλήματα και θα αναζητηθούν λύσεις.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή του ολοήμερου νοσοκομείου, επεσήμανε ότι, από την επίσκεψή του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπίστωσε ότι εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν και όλα λειτούργησαν ομαλά.

Ο κ. Λοβέρδος στα Γιάννινα, εκτός από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, επισκέφθηκε και το γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου είχε συναντήσεις με τα διοικητικά τους συμβούλια, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνδικαλιστές, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς, που του εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προηγουμένως, ο κ. Λοβέρδος για πρώτη φορά, εμφανίσθηκε και με την αρμοδιότητα του υπουργού Άθλησης και Διατροφής, και παρακολούθησε στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, τον τελικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ δύο ομάδων λυκείων στα πλαίσια του μαθητικού πρωταθλήματος. Τόσο σε δηλώσεις του όσο και μιλώντας στους μαθητές ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη σημασία της Άθλησης και της Διατροφής σε όλες τις ηλικίες για να μειωθούν οι θάνατοι και κυρίως οι αιφνίδιοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: