Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Διάτρητα τα «πόθεν έσχες» του Μαντέλη

Εξεταστική Siemens


http://img.protothema.gr/
Πόρισμα που «καίει» τον κ. Αναστάσιο Μαντέλη απέστειλαν οι Ορκωτοί Εκτιμητές Λογιστές στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του ελέγχου έδειξαν πως «για τις χρήσεις 1985 έως και 2006, συγκρίνοντας τις οικογενειακές καταθέσεις που αναφέρονται στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης με αντίστοιχες καταθέσεις που προέκυψαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς… διαπιστώθηκαν διαφορές…».

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως η σύζυγος του Τάσου Μαντέλη δεν έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» repos, swaps και αμοιβαία κεφάλαια μεγάλης αξίας που κατείχε με άλλους δικαιούχους.

Να σημειωθεί πως ο έλεγχος των τραπεζικών κινήσεων του κ. Μαντέλη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλίσεις έχουν προκύψει και από τους επανέλεγχους των «πόθεν έσχες» των πρώην υπουργών, Γιώργου Βουλγαράκη και Γιάννου Παπαντωνίου, οι οποίες ωστόσο δεν κρίθηκαν ύποπτες.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει ακόμα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ Βύρων Πολύδωρας και Μιχάλης Λιάπης μένει να προσκομίσουν στοιχεία για λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων, τα οποία όμως δεν κρίνονται σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: