Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ"


«Η παρουσία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική τόσο στην προεδρία του Οργανισμού, όσο και στην λεγόμενη «τρόϊκα» (απερχόμενη, νυν και επόμενη προεδρία)», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απο την Αστάνα του Καζακστάν, όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού...


«Καταφέραμε και προωθήσαμε πολύ σημαντικές αποφάσεις, όπως τη λεγόμενη Διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία ήταν καθοριστική στο να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη για την ασφάλεια στη ευρύτερη Ευρώπη.

Μια αντίληψη όχι αντιπαραθετική αλλά συνεργατική, μεταξύ όχι μόνο των Ευρωπαίων, αλλά και των παικτών της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «σημαντική διαδικασία, διότι οδήγησε στην απόφαση του ΝΑΤΟ για αναβάθμιση των σχέσεών του με την Ρωσία, μια απόφαση πολύ σημαντική για την ασφάλεια των πολιτών τόσων χωρών».

«Παράλληλα» είπε ο πρωθυπουργός «όπως πάντα μπορούμε και προωθούμε τις διμερείς μας σχέσεις και σε αυτήν την περίπτωση σε μια περιοχή που ήταν ξεχασμένη για την Ελλάδα».

Ο Γ.Παπανδρέου μίλησε για δυνατότητα συνεργασίας στις κατασκευές, την μεταποίηση στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τα φιλικά αισθήματα που υπάρχουν στο Καζακστάν για τον ελληνισμό και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: