Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ


Στην ίδρυση της εταιρίας που θα αναλάβει την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας προχώρησαν η ΔΕΠΑ, η ιταλική εταιρεία Edison και η Bulgarian Energy Holding...


Ο 'κάθετος' ελληνοβουλγαρικός αγωγός (Natural Gas Interconnector Greece Bulgaria) αποτελεί τμήμα του αγωγού Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας που θα μεταφέρει αέριο από την περιοχή της Κασπίας στη Δυτική Ευρώπη.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα συμμετάσχουν η IGI Poseidon S.A. (εταιρεία που ανήκει ισομερώς στις ΔΕΠΑ και Edison και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή του υποθαλάσσιου διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας) και η Bulgarian Energy Holding EAD. Στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας την Τετάρτη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ελληνικών, ιταλικών και βουλγαρικών κυβερνήσεων καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας λειτουργεί από το 2007 ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή τόσο του χερσαίου όσο και του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Ελλάδας - Ιταλίας, συνολικού μήκους 800 χιλιομέτρων, που θα έχει μεταφορική ικανότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: