Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κλειστός ώς τις 12 το μεσημέρι ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων

Κινητοποίηση βενζινοπωλών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Θεσσαλονίκη
Κλειστά θα είναι μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο σταθμό των Ευζώνων, αφού βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, υποστήριξε ότι «οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εάν η πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων θα ανοίξει νέα λαθρεμπορικά κανάλια με απώλεια δημοσίων εσόδων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πολιτική των υψηλών τιμών στα καύσιμα έχει σπρώξει πολλούς καταναλωτές για προμήθεια καυσίμων στα γειτονικά φθηνά πρατήρια της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε κλείσιμο τα ελληνικά πρατήρια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: