Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τώρα μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που όλοι θέλουμε, είπε ο πρωθυπουργός

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: Associated Press )
Αθήνα

Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί τη χώρα που θέλουμε όλοι, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Άσκησε αυστηρή κριτική στην Αριστερά λέγοντας ότι «έχει γίνει θιασώτης των πιο ξεπερασμένων αντιλήψεων και γραφειοκρατικών πρακτικών».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές επισήμανε: «Πολλοί μάς κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα, με στόχο μια κοινωνία δίκαιη».

Είπε ακόμη στους μήνες που πέρασαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου δεν ήταν πάντα εφικτός ο διάλογος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, «δεν είχαμε πάντα την ευκαιρία συγκαλέσουμε την ΚΟ στο βαθμό που θα θέλαμε, κι αυτό μας κόστισε» επισήμανε.

Αλλά, πρόσθεσε, αυτές ήταν οι συνθήκες που η ιστορία μας επιφύλαξε για να κυβερνήσουμε, συνθήκες έκτακτες.

Πρόσθεσε ότι το έργο που έχει επιτελεστεί είναι αδιανόητο σε όγκο, έκταση και ιστορική σημασία. «Οι αλλαγές, καθώς ριζώνουν, θα μεταμορφώσουν την Ελλάδα σε αυτό που τής αξίζει» πρόσθεσε.

Ανέφερες πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω η ΝΔ, ούτε και τη σφοδρή αντίδραση αγορών και κερδοσκόπων.

«Ευτυχώς, δεν ζήσαμε την χρεοκοπία και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι περάσαμε γιατί είναι ένα μόνιμο μάθημα για το μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητα αποτελεί να σώσουμε την πατρίδα με όποιο κόστος» επανέλαβε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι μείναμε ζωντανοί μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό παιχνίδι και από εκεί που είμαστε το μοναδικό πρόβλημα, τώρα είμαστε μέρος της συνολικής λύσης. «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Ακολούθως έκανε αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «είτε εμείς θα εξαφανίσουμε το δημόσιο χρέος, είτε το δημόσιο χρέος θα εξαφανίσει τη χώρα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: