Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

“Λεσχιάρχες” σε 5.000 καφενεία

Videolotto παντού με το νέο νόμο…


http://img.protothema.gr/AD5BA1398AF1EE59A2AF26B88A08E913.jpg
Όλοι έλαβαν τα «δωράκια» τους με το νομοσχέδιο τζόγου.

Η ημικρατική εταιρεία τζόγου, οι ενδιαφερόμενοι για τα Videolotto, οι εταιρείες ιντερνετικού στοιχήματος, ακόμη και
5000 «μικροί» καταστηματάρχες τζόγου που θα μπορούν να λάβουν μια άδεια για 1-5 μηχανήματα Videolottto.

Έτσι το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε περιλαμβάνει άδειες ( 4-10 ) για 25.000 Videolotto, άδειες στοιχηματισμού στο Internet ( 15- 50 ) αλλά και άδειες για «μικρούς» καταστηματάρχες με 1- 5 μηχανήματα Videolotto ( έως 5000 άδειες )

Για το 2011, προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων (τα οποία θα εισπράττονται σε ετήσια βάση), ενώ το ελάχιστο αποδιδόμενο ποσοστό κέρδους (payout) στα τυχερά παίγνια ορίζεται σε ογδόντα τοις εκατό (80%) ανεξαρτήτως αν διεξάγονται με παιγνιομηχάνημα ή μέσω του διαδικτύου.

Το σχέδιο νόμου, όμως, πρέπει να τύχει έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ( 2 μήνες ) ενώ χρειάζεται ένα μήνα ακόμη για να λάβει έγκριση από τις πρεσβείες των χωρών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τον Μάιο θα είναι προς εφαρμογή, ενώ θα χρειαστεί ένα ακόμη εξάμηνο για να επανδρωθεί η Εποπτική αρχή παιγνίων.

Επίσης , από τις πρώτες αντιδράσεις ήταν και η φορολόγηση 6% επί του τζίρου – ανεξαρτήτως παιχνιδιού - προκαλεί αντιδράσεις καθώς ανάλογοι φόροι στην Γαλλία απομάκρυναν τις εταιρείες στοιχηματισμού.

Αναλυτικά για τις παιγνιδομηχανές το σχέδιο νόμου προβλέπει

* Προβλέπεται η προκήρυξη τεσσάρων έως δέκα αδειών ευρείας κλίμακας – μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα αφορούν σε 25.000 παιγνιομηχανήματα συνολικά (ίσος αριθμός μηχανημάτων ανά άδεια).

* Προβλέπεται έως 5.000 επιπλέον παιγνιομηχανήματα ότι μπορούν να λειτουργήσουν με άδειες περιορισμένης κλίμακας (από 1 έως 5 μηχανήματα).

* Ευρείας κλίμακας κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι ΑΕ με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 500.000 ευρώ με έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

* Ορίζεται ότι στην προκήρυξη θα υπάρχει η τιμή εκκίνησης του τιμήματος της άδειας για τα τυχερά παίγνια. Αυτό θα καταβάλλεται 80% με την έκδοση της άδειας και το υπόλοιπο 20% σταδιακά σύμφωνα με την προκήρυξη.

* Προβλέπεται η ελεύθερη διάθεση τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους.

Σε ό, τι αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, μεταξύ άλλων προβλέπεται η προκήρυξη 15 έως 50 αδειών, πενταετούς ισχύος, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ ιστότοποι οφείλουν να έχουν ονομασία με κατάληξη .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: