Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μέρκελ: Σεβασμός για την Ελλάδα

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις προσπάθειες της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι παρακολουθεί την πορεία της χώρας μας με μεγάλο σεβασμό

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις προσπάθειες της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι παρακολουθεί την πορεία της χώρας μας με μεγάλο σεβασμό.

Μέρκελ: Σεβασμός για την Ελλάδα

Σε ομιλία της στην ετήσια δεξίωση για το διπλωματικό σώμα, η Αγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στη σημασία του ευρώ και δεσμεύτηκε για την υπεράσπισή του, ενώ τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερου συντονισμού στην οικονομική πολιτική της ΕΕ.

"Έχω πλήρη συνείδηση ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ έπρεπε να πάρουν σκληρά μέτρα προσαρμογής - είτε στην Ελλάδα, όπου παρακολουθούμε με μεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, είτε σε άλλες χώρες στις οποίες έχουν γίνει πάρα πολλά" είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.

"Το ευρώ για μας δεν είναι απλά ένα νόμισμα. Είναι ένα σημαντικό νόμισμα, διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ έχει καταστεί και ένα ισχυρό σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης" πρόσθεσε η Μέρκελ απευθυνόμενοι στους διπλωμάτες.

Δεσμεύτηκε δε για την υπεράσπιση του ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η σταθερότητα.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αντλήσει τα διδάγματα από τη διεθνή οικονομική και δημοσιονομική κρίση που ανέδειξε και "τις δικές μας αδυναμίες". Οπως είπε, "πρωτίστως πρέπει να τηρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο οποίο έχουμε δεσμευτεί προ πολλού, ενώ στο μεταξύ έχει γίνει αυστηρότερο".

Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι απαιτείται μία "καλύτερα συντονισμένη οικονομική πολιτική, κυρίως στην Ευρωζώνη", καθώς επίσης και "μηχανισμοί κρίσης που επικουρικά θα βοηθούν όσους αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες για βελτίωση της σταθερότητας και ανάπτυξης".

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: