Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Αναστέλλεται, με απόφαση των Εφετών Ανακριτών υποθέσεων τρομοκρατίας, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί κατ' αγνώστων δραστών για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης έξω από το σπίτι του, τότε βουλευτή της ΝΔ και σημερινού δημάρχου Πειραιά Βασίλη...
Μιχαλολιάκου, τον Ιανουάριο του 2001.
Η απόφαση για την αναστολή της δίωξης ελήφθη καθώς από την έρευνα της υπόθεσης δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Επιπλέον, δεν κατέθεσε στους ανακριτές ο βασικός καταγγέλων στην υπόθεση, φυγόδικος επιχειρηματίας Σ.Μπολέτσης, ο οποίος με καταγγελίες του έχει εμπλέξει στην επίθεση κατά του κ.Μιχαλολιάκου γνωστό Πειραιώτη δικηγόρο.
Η δικογραφία για την έκρηξη έξω από το σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, από την οποία υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε ηλικιωμένη περίοικος, είχε ανασυρθεί από το αρχείο, που είχε τεθεί ως "αγνώστων δραστών", τον περασμένο Μάιο μετά τις καταγγελίες του Σ. Μπολέτση και είχε ανατεθεί προς διερεύνηση στους εφέτες ανακριτές των υποθέσεων τρομοκρατίας. Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών και στρέφεται κατ' αγνώστων.
Η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου μόνο αν προκύψουν νεώτερα στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: