Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη αναθεώρηση των επικουρικών συντάξεων το αργότερο έως τον Οκτώβριο ενώ στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας "μπήκαν" και οι επιχειρούμενες αλλαγές στα ταμεία των κλάδων της...
υγείας.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη ενόψει της συνάντησης της την Δευτέρα με τους επικεφαλής της Τρόικας είχε δύο συναντήσεις την Τετάρτη για το ασφαλιστικό και την υγεία με το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των επικουρικών το αργότερο έως τον Οκτώβριο.
Με αιχμή το χρονοδιάγραμμα των αναλογιστικών μελετών, την ευθύνη στο θέμα των επικουρικών συντάξεων και τον έλεγχο των στοιχείων, βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι μελέτες τέθηκε από τους τεχνοκράτες το θέμα των επικουρικών.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι οι αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2011 ενώ η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη έχει πει στη Βουλή, ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2011. Η Τρόικα ωστόσο πιέζει ώστε μέχρι τον Ιούνιο του 2011 να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη παρέμβαση στα ελλειμματικά (αναλογιστικά) επικουρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: