Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μπρίντερλε: κομβικό σημείο για την Ελλάδα η ανταγωνιστικότητα

Η Ελλάδα έχει χαράξει ένα δύσκολο δρόμο και πρέπει να συνεχίσει με αποφασιστικότητα, λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας

O Γερμανός υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρίντερλε και στέλεχος των Φιλελεύθερων σε συνέντευξή του στο περιοδικό SuperIllu εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει «κομβικό πρόβλημα» μειωμένης ανταγωνιστικότητας και γι' αυτό «Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της».

Μπρίντερλε: κομβικό σημείο για την Ελλάδα η ανταγωνιστικότητα

Συμφωνεί πάντως ότι η χώρα μας έχει χαράξει ένα «δύσκολο δρόμο» και και «πρέπει να συνεχίσει αυτό το δρόμο με αποφασιστικότητα».

Η ενίσχυση χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, βραχυπρόθεσμη και με αυστηρές προϋποθέσεις: «Αποφασιστικής σημασίας θα είναι μία χρονικά περιορισμένη βοήθεια για την προσαρμογή αυτών των χωρών, η οποία όμως θα είναι συνδεδεμένη με δεσμεύσεις για αλλαγές στην πραγματική οικονομία και για μείωση του χρέους».

Κατά τον ίδιο, επίσης, «πρέπει να συζητηθεί γενικά και η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών» στον μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων που είναι υπό διαμόρφωση στην ΕΕ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: