Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Mε το νέο εκλογικό νόμο θα ρυθμιστεί η ψήφος των αποδήμων, δεσμεύεται η κυβέρνηση

Αντιπαράθεση με τη ΝΔ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα υπάρχει ρύθμιση, η οποία θα απαντά στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, στη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ.

Το ζήτημα προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού και του τέως υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

«Από τις παλινωδίες σας, από την παρεμπόδιση της ψήφισης ενός νόμου, τον οποίο είχαμε συμφωνήσει κρατώ την δέσμευσή σας. Μόνο μη δούμε να έρχεται κανένα σχέδιο εκλογικού νόμου εδώ χωρίς να έχει και τον εκτελεστικό νόμο του άρθρου 51 παρ. 4. Η καταγγελία σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι ηχηρή γιατί δεν πάει άλλο» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλόγισε επίσης το κυβερνών κόμμα ότι στερεί την ψήφο από τους oμογενείς αφού ως αντιπολίτευση δεν στήριξε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ, αν και ενσωμάτωνε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει ένα είδος εκλογής βουλευτών από τους εκτός Επικράτειας Έλληνες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

- Το κάνετε γιατί φοβάστε τους Έλληνες της Ομογένειας, αλλά γιατί τους κοροϊδεύετε; είπε.

- Εσείς τους κοροϊδέψατε, με το νομοθέτημα το οποίο φέρατε γιατί δεν εξασφαλιζόταν ο ομαλός τρόπος άσκησης εκλογικού δικαιώματος. Ο ρόλος και η αναγνώριση του Απόδημου Ελληνισμού είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά τον ενέταξε στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας, ανταπάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του πρώην υπουργού για τα όσα διαδραματίστηκαν σχετικά με το θέμα στην προηγούμενη Βουλή, ο κ. Ντόλιος θύμισε την αρνητική στάση και των άλλων κομμάτων, πλην του ΛΑΟΣ και τα ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κατά τη συζήτηση που έγινε τότε, όταν -με τα ερωτήματά του- κινήθηκε στο πνεύμα των τοποθετήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: