Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μισθοί και προσλήψεις στο επίκεντρο της συνάντησης Γ.Ραγκούση με την ΑΔΕΔΥ

Υποστελεχωμένο το Δημόσιο, λέει η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει τις θέσεις της για την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών και τις αντιρρήσεις της για την πρόσφατη εγκύκλιο για τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
Η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει τις θέσεις της για την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών και τις αντιρρήσεις της για την πρόσφατη εγκύκλιο για τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για τις προωθούμενες αλλαγές στη λειτουργία του δημόσιου τομέα ενημερώνει αυτήν την ώρα την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Ραγκούση, ο οποίος θα θέσει και τα προς εξέταση ζητήματα στους συνδικαλιστές του Δημοσίου.

Μιλώντας στο in.gr ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος είπε πως η συνάντηση θα επικεντρωθεί στον Καλλικράτη και στις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων.

Ερωτηθείς για το εάν η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο ακανθώδες ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου και στο ύψος του βασικού μισθού του νεοεισερχόμενου δημοσίου υπαλλήλου, ο κ. Βρεττάκος τόνισε πως το θέμα αυτό εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο των επιχειρούμενων περικοπών.

«Το 2010 το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 25%. Το ίδιο ισχύει και το 2011. Εμάς μας ενδιαφέρει κεντρικά το ζήτημα των διαθέσιμων πόρων. Σύμφωνα με το Μνημόνιο οι πιστώσεις για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων είναι εφέτος κατά 2,7 δισ. ευρώ λιγότερες σε σχέση με το 2009», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο ίδιος είπε πως η Συνομοσπονδία θα παρουσιάσει στον κ. Ραγκούση τις θέσεις της για την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, τις αντιρρήσεις της για την πρόσφατη εγκύκλιο για τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις ενστάσεις της για μια σειρά από ενέργειες που αφορούν στον Καλλικράτη.α

Ακόμη, η ΑΔΕΔΥ θα απαντήσει στις προτάσεις που της έκαναν (μέσω σημειώματος) τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ θα εστιάσει και στο ζήτημα των προσλήψεων, καθώς θεωρεί πως η υφιστάμενη κατάσταση θα χειροτερέψει.

«Ήδη κάποιες υπηρεσίες δεν μπορούν να δουλέψουν», είπε ο κ. Βρεττάκος , ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να γίνεται μία πρόσληψη για κάθε επτά αποχωρήσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: