Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Eίμαστε λαϊκό κόμμα» λέει ο Αντ.Σαμαράς, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση

Στην ΚΟ εφ' όλης της ύλης

Ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του
Ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος προσδιόρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα εξαπέλυσε και εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.

«Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στον λαό, αγωνίζεται για τον λαό και απευθύνεται σε όλο τον λαό και μόνο σε αυτόν» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η «η ΝΔ χρειάζεται να συγκροτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα προκύψει από την μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών προσπαθώντας να εμφυσήσει αισιοδοξία στους βουλευτές του λέγοντας ότι «αν γίνουν θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές όμως όποτε κι αν γίνουν θα τις κερδίσουμε εμείς για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να στήσουμε την χώρα στα πόδια της». Είπε ακόμη ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους του Έλληνες πολίτες σε όσους είναι απογοητευμένοι σε όσους την εγκατέλειψαν αλλά και σε όσους δεν την ψήφισαν ποτέ. Κάλεσε τους βουλευτές του να απορρίψουν τα στρογγυλεμένα λόγια: «ο λόγος μας έχει αιχμές και η πολιτική μας έχει γωνίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας. «Όχι νέα επαχθή μέτρα που θα επιδεινώσουν την ύφεση και δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία», είπε με κατηγορηματικότητα και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση».

Σημείωσε ότι «προωθείται πακέτο περικοπών που θα θίξει ευπαθείς τάξεις καθώς και νέες αυξήσεις φορολογίας που θα πλήξουν το σύνολο της οικονομίας. Το νέο πακέτο ασφυξίας θα ξεπεράσει τα δώδεκα δισ. ευρώ, θα επιδεινώσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης ενώ η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη».

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της συνταγματικής δέσμευσης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και για ετήσιο έλλειμμα κάτω από 3%.

«Το 3% το επιβάλει το σύμφωνο σταθερότητας. Γιατί λοιπόν χρειάζεται συνταγματική δέσμευση που θα εισαγάγει μία μόνιμη ακαμψία που δημιουργήσει μεγαλύτερη ασφυξία» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «είναι επικίνδυνο να δεσμεύεις το απώτερο μέλλον. Θα περιμένουμε να δούμε την τελική πρόταση και τις αντιδράσεις των άλλων κρατών. Συμφωνούμε με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για σήμερα και μέχρι να τελειώσει η κρίση χρέους αλλά όχι με συνταγματική δέσμευση».

Αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική βάζοντας ξανά τις κόκκινες γραμμές.

«Απορρίπτουμε τη συνεκμετάλλευση σε δικής μας δικαιοδοσίας περιοχές, δεν δεχόμαστε αυτοπαραίτηση από δικά μας δικαιώματα εκμετάλλευσης και από ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε παραλλαγή του σχεδίου Ανάν στο κυπριακό ενώ είπαμε ότι δεν θα δεχθούμε την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις».

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και να διδαχθεί από την τακτική της Κύπρου.

Μίλησε για τα διεθνή γεγονότα στην Μεσόγειο λέγοντας ότι «οι Έλληνες είμαστε από τη φύση μας και τη θέση μας αλληλέγγυοι με τους αγώνες των λαών αλλά είμαστε και υπέρ της ασφάλειας και της σταθερότητας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική και πρέπει να πούμε στους εταίρους μας ότι δεν μπορούν να αποσταθεροποιούν τη χώρα με μέτρα που διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό σε μία περιοχή που συνταράσσεται».

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση κάνει την χώρα μαγνήτη προσέλκυσης μεταναστών».

Ο ίδιος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση στη φύλαξη των συνόρων ακόμα και με τον φράχτη στον Έβρο, αλλά επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση του θέματος με αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας.

Για τα πρόσφατα γεγονότα της Νομικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το ταξίδι των 230 μεταναστών έγινε με την ανοχή των αρχών. Εκείνοι που οργάνωσαν τα γεγονότα έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση που έχει επιλέξει την ένοχη σιωπή σε αυτή την υπόθεση.»

Τοποθετήθηκε στην απόφαση του Δ' Tμήματος του ΣτΕ για την ψήφο αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι «το ΣτΕ οδηγείται να κηρύξει το νόμο περί ιθαγένειας αντισυνταγματικό» και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα στο έργο των ελλήνων δικαστών».

Επέμεινε δε στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Με το άβατο του χώρου δεν προστατεύεται αλλά καταστρατηγείται η ακαδημαϊκή ελευθερία. Είναι υποκρισία να μιλούν για άσυλο ιδεών όσοι ανέχονται το καθεστώς παρανομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το κίνημα της ανυπακοής σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ανεχθούμε την παραβίαση των νόμων. Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική. Από την άλλη όμως όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα, όταν διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια αντοχής, τότε πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής».

Τέλος έδωσε απάντηση σε όσους κατηγόρησαν τη ΝΔ για ακραία στροφή λέγοντας απερίφραστα ότι «αυτό είναι κουταμάρα» και πρόσθεσε ότι «στην Ευρώπη και στον κόσμο οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα πολύ πιο δραστικά από εκείνα που χαρακτηρίζουν εδώ ακραία. Έχουν υπόψη τους τι μέτρα για την ασφάλεια έχουν πάρει στην Ιταλία και στην Ισπανία; Όσοι τα λένε είναι αθεράπευτα ακραίοι, κολλημένοι οπισθοδρομικοί. Πρέπει να τελειώσουμε με τις εμμονές και τα κολλήματα της μεταπολίτευσης».

Είπε ότι με τις Εξεταστικές η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει σε ομηρία τη ΝΔ και επανέλαβε την πρότασή του να ελεγχθεί από σώμα δικαστών το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από την μεταπολίτευση και μετά.

Τέλος είπε ότι η ΝΔ πρέπει να κατοχυρώσει την οικονομική της αυτοτέλεια και γι αυτό θα απευθυνθεί με κουπόνια στον κόσμο της και ζήτησε από τους βουλευτές του να γίνουν κήρυκες σε αυτό τον αγώνα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: