Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ισχυρός ο εκρηκτικός μηχανισμός στο τρομο-δέμα με παραλήπτη τον Χ.Καστανίδη Βλέπουν «Πυρήνες»

Η εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος βόμβα που εστάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με παραλήπτη τον υπουργό ήταν περισσότερη από εκείνη που περιείχε το παγιδευμένο δέμα που είχε εκραγεί στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκοτώνοντας τον υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η συνδεσμολογία του μηχανισμού παραπέμπει στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τυλιγμένος με χαρτί περιτυλίγματος και τοποθετημένος σε ντοσιέ μέσα σε ένα φάκελο, αποτελείτο από περίπου μαύρη πυρίτιδα, μικρές μπαταρίες και ένα μανταλάκι που θα λειτουργούσε ως «μοχλός» πυροδότησης. Η συνδεσμολογία αυτή μοιάζει με τα 14 παγιδευμένα δέματα που είχαν σταλεί τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες και ξένους ηγέτες.

Αναφερόμενος στη δίκη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που διεξάγεται σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, τόνισε ότι θα συνεχιστεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία.

Σχετικά με τις ενστάσεις των κατηγορουμένων που δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «δεν πρόκειται κανένας μας να καμφθεί από τέτοιου είδους ενέργειες».

Σημειώνεται επίσης ότι οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους στη δίκη για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν απεργία πείνας।

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: