Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ενώπιον του εισαγγελέα για την υπόθεση της Νομικής πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Και συγκεντρώσεις συμπαράστασης

Για ένατη ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Υπατία, επί της Πατησίων
Για ένατη ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Υπατία, επί της Πατησίων (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να παρουσιαστούν την Πέμπτη, για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής, πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, που πιθανότατα θα λάβουν προθεσμία, ελέγχονται για το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών», το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Έξω από το Εφετείο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στα μέλη της Πρωτοβουλίας. Εκεί βρίσκεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Το απόγευμα (6 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τη Νομική, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά και Ξάνθη.

Δηλώσεις για την υπόθεση έκαναν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Νίκος Γιαννόπουλος, Μάρκος Χατζησάββας και Νίκος Μαρκετάκης.

«Αποδέχομαι με περηφάνια την κατηγορία γιατί σημαίνει την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, χωρίς χαρτιά, υφιστάμενοι υπερεκμετάλλευση, ταπεινώσεις και καταστολή. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι που πρέπει να απολογηθεί για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών γιατί ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει στη λεηλασία των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου και ως μέλος του ΝΑΤΟ, στις σταυροφορίες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ» δήλωσε ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Ο Νίκος Μαρκετάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαστε κατασκευάζονταν στη 'μιντιακή' σκηνή μέρες και νύχτες για να ικανοποιηθεί η ανάγκη πολλών να υπάρχουν υποκινητές, διοργανωτές, και εγκέφαλοι».

Από την πλευρά του, ο Μάρκος Χατζησάββας δήλωσε: «Παραμένω ηθικός αυτουργός στην απόδοση δικαιοσύνης στον τίμιο αγώνα των 300 εργατών, που γίνονται αντικείμενα καθημερινής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, είναι ανασφάλιστοι, δεν δικαιούνται περίθαλψης, έχουν το φόβο της απέλασης και όποιος κλείνει τα μάτια μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν είναι αθώος ή εξαπατημένος, αλλά ένοχος διακίνησης και εμπορίας ανθρώπινων ζωών».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ο Πέτρος Γιώτης αναφέρθηκε στη χθεσινή «δραματική νύχτα», όπως τη χαρακτήρισε, λόγω των καιρικών συνθηκών, που πέρασαν 103 μετανάστες απεργοί πείνας στο κτίριο της οδού Ηπείρου, που, όπως επισήμανε, επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας τους, καθώς διανύουν την δέκατη μέρας της απεργίας πείνας.

Σε ανακοίνωσή της για την απεργία πείνας των 300 μεταναστών, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης» αναφέρει:

«Τώρα που είναι εμφανής η σωματική κατάπτωση των απεργών, τώρα που δεν κινδυνεύουν μόνο οι μετανάστες με απέλαση, αλλά και οι αλληλέγγυοι με κακουργηματική δίωξη, τώρα είναι ακριβώς η ώρα που πρέπει να μπει στο προσκήνιο η κοινωνική αλληλεγγύη».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: