Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Θαλάσσια επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων

Ασύγκριτα πιο δύσκολη είναι η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη σε σχέση με εκείνη της Αιγύπτου, τόνισε, μιλώντας στο newsbomb.gr ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, αναφέροντας, πως με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όλοι οι συμπατριώτες μας είναι καλά στην υγεία τους.

Οι δυσκολίες του επαναπατρισμού από τη φλεγόμενη Λιβύη έγκεινται στο γεγονός ότι, οι περίπου 300 Έλληνες, που ζουν και εργάζονται στη χώρα, βρίσκονται διάσπαρτοι σε εργοτάξια και εργοστάσια στην έρημο.

Το Ελληνικό σχέδιο, που ήδη μπαίνει σε εφαρμογή όπως είπε ο κ. Δόλλης, περιλαμβάνει πτήσεις προς την πρωτεύουσα Τρίπολη και τις πόλεις Ζαλού και Σάπκα.

Ήδη, μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 είναι έτοιμα για να πετάξουν τις επόμενες ώρες (σ.σ αναμένουν την άδεια πτήσης) και να παραλάβουν τους Έλληνες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με την αποστολή πλοίου της ναυτιλιακής εταιρείας «Μινέρβα» στην πόλη Σύρτη, απ’ όπου θα παραλάβει περίπου 25-30 Έλληνες. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός εξωτερικών, προσπάθειες καταβάλλονται, ώστε με τον ίδιο τρόπο να εξυπηρετηθούν συμπατριώτες μας από την πόλη της Βεγγάζης,.

Πρόσθεσε δε, ότι γίνονται συνεννοήσεις και με άλλες χώρες κυρίως της ΕΕ, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση μεταφοράς των Ελλήνων.

Μια ακόμη δυσκολία, υπογράμμισε ο κ। Δόλλης, είναι η ρευστή κατάσταση στη Λιβύη, ενώ οι επαφές γίνονται με το υπουργείο άμυνας της Αραβικής χώρας και την Ελληνική πρεσβεία.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: